Eindfase van de werkzaamheden Baron van Nagellstraat/Energieweg

maandag 9 juli 2018

Let op: Verwachte overlast voor autoverkeer; maak gebruik van de omleidingsroutes

De gemeente Barneveld is gestart met de laatste fase van de wegwerkzaamheden bij de Baron van Nagellstraat (het deel tussen de A1 en de kruising met de Harselaarseweg en de Energieweg). Omdat de komende weken één rijbaan per rijrichting beschikbaar is, moet het autoverkeer rekening houden met verkeersoverlast.

De gemeente roept automobilisten op gebruik te maken van de westelijke omleidingsroute via de Nijkerkerweg of, vanaf woensdag 11 juli, de oostelijke route via de Mercuriusweg. Dat is dan weer mogelijk omdat de Mercuriusweg woensdag weer wordt opengesteld voor het autoverkeer. Fietsers hoeven vanaf dat moment geen gebruik meer te maken van de Mercuriusweg, waardoor deze weg weer in beide richtingen kan worden gebruikt. Hierdoor neemt hopelijk de druk op de Baron van Nagellstraat en de Energieweg af.

Wat gebeurt wanneer?
In het onderstaande overzicht staat welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd en wat dit betekent voor automobilisten en fietsers.

Algemeen
De Baron van Nagellstraat is tot en met zaterdag 21 juli 2018 beperkt toegankelijk. In beide richtingen is één rijbaan open voor het verkeer. Wie niet persé over de Baron van Nagellstraat hoeft, wordt dringend gebruik te maken van de Nijkerkerweg of vanaf woensdag 11 juli de Mercuriusweg om op Harselaar te komen.

Weekendafsluiting 1: Vrijdag 13 juli 20.00 uur tot zaterdag 14 juli 23.59 uur
De op- en afrit A1 bij Voorthuizen/Harselaar is afgesloten. Autoverkeer vanuit de richting Amersfoort wordt omgeleid via de afrit Stroe en autoverkeer vanuit de richting Apeldoorn wordt omgeleid via de A30.

Afsluiting Baron van Nagellstraat: Zaterdag 14 juli 23.00 uur tot vrijdag 20 juli 20.00 uur
De Baron van Nagellstraat tussen de zuidelijke afrit van de A1 en de Energieweg is – in verband met asfalteringswerkzaamheden – de gehele week afgesloten. De op- en afritten Voorthuizen/Harselaar zijn wel open. U moet gebruik maken van de omleidingsroutes A1/A30, Nijkerkerweg of Mercuriusweg.

Weekendafsluiting 2: Vrijdag 20 juli 20.00 uur tot zaterdag 21 juli 23.59 uur
De op- en afrit A1 bij Voorthuizen/Harselaar is afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid via de op- en afrit bij Stroe en de aansluiting bij de A30.

Maak gebruik van de omleidingsroutes
Wij adviseren u met klem om de komende weken de Baron van Nagellstraat te mijden. Moet u op het bedrijventerrein Harselaar zijn? Maak voor Harselaar-West gebruik van de Nijkerkerweg en (vanaf woensdag 11 juli) voor Harselaar-Oost van de Mercuriusweg.

Fietsers kunnen de komende weken wel gebruik maken van het fietspad langs de Baron van Nagellstraat (en de bekende omleiding via de Energieweg / Gildeweg naar de tijdelijke fietsovergang).

De gemeente Barneveld doet een beroep op automobilisten om de Baron van Nagellstraat zoveel mogelijk te mijden en vraagt om begrip voor deze eindfase.