Tweede treinvrije periode bij Harselaar

maandag 6 november 2017

Van vrijdag 1 december (23.00 uur) tot en met maandag 4 december (05.00 uur) wordt dag en nacht gewerkt aan de realisering van de Harselaartunnel in Barneveld. BAM Infra B.V. brengt dit weekend in opdracht van ProRail funderingspalen en damwanden aan.
Daarnaast worden ook onderhoudswerkzaamheden aan de overgang Nijkerkerweg uitgevoerd. Autoverkeer tussen Barneveld en Voorthuizen moet omrijden via A1 en A30 of Hanzeweg-Zuid en Wesselseweg. En er rijden geen treinen maar bussen tussen Amersfoort en Apeldoorn.

De funderingspalen dragen straks het dak van de Harselaartunnel. Ook worden damwanden in de grond onder het spoor aangebracht. Deze zijn nodig om (later in het project) het zand onder het spoor weg te kunnen graven. Hierdoor ontstaat ruimte voor het inschuiven van het spoordek.

Het aanbrengen van de palen en damwanden vindt plaats tussen zaterdag 1 december om 03.00 uur en zondag 2 december om 12.00 uur. Daarna bouwt de aannemer het spoor weer terug.

Nadat de werkzaamheden van begin december zijn afgerond, wordt gestart met de bouw van de elf tunnelcompartimenten. Dat gebeurt naast het Transferium Barneveld-Noord.

Nijkerkerweg
Om de hinder voor reizigers te beperken, combineert ProRail de werkzaamheden met andere werkzaamheden op het traject, zoals bij de spoorovergang Nijkerkerweg. De overgang is ook tussen vrijdag 1 december (23.00 uur) en maandagochtend 4 december (05.00 uur) afgesloten. Voor het auto- en fietsverkeer zijn tijdelijke omleidingsroutes van toepassing:

Autoverkeer
Autoverkeer tussen Barneveld en Voorthuizen moet omrijden via de A1 en de A30 of via de Hanzeweg-Zuid / Wesselseweg (de oostelijke omleidingsroute).

Fietsverkeer
Fietsverkeer kan tijdens het weekend van 1 tot 4 december geen gebruik maken van de tijdelijke spoorovergang (Parallelweg/Wencopperweg) en wordt omgeleid via het bedrijventerrein Harselaar-Oost en de spoorovergang bij de Hanzeweg-Zuid.
Fietsverkeer dat normaliter gebruik maakt van de spoorovergang Nijkerkerweg, moet helaas ook gebruik maken van de omleidingsroute via Harselaar-Oost en de spoorwegovergang bij de Hanzeweg-Zuid.

Alle omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Komt u kijken?
De gemeente Barneveld stelt op zaterdag 2 en zondag 3 december 2017 het bovenste parkeerdek van het Transferium Barneveld-Noord open om de werkzaamheden te kunnen bekijken.
Op zaterdag 2 december 2017 wordt tussen 9.15 en 16.00 uur koffie, thee en iets lekkers geserveerd.
De werkzaamheden zijn ook live te volgen via de webcam.