Nieuws

Verkeer kan (naar verwachting) begin februari door Harselaartunnel

dinsdag 27 november 2018

Verkeer kan begin februari gebruik maken van Harselaartunnel
Zorgvuldige aanpak werkzaamheden neemt iets meer tijd in beslag

De Harselaartunnel wordt naar verwachting begin februari opengesteld voor het verkeer, ruim een maand later dan oorspronkelijk de bedoeling was. Eén van de belangrijkste redenen is dat gemeente en aannemer de afgelopen periode hebben gekozen voor een nóg zorgvuldiger aanpak om (extra) schade voor omwonenden te voorkomen.

Lees meer   

September tot en met november: Wegwerkzaamheden rondom de Harselaarseweg

maandag 13 augustus 2018
September tot en met november: Wegwerkzaamheden rondom de Harselaarseweg

De gemeente Barneveld start op maandag 10 september 2018 met wegwerkzaamheden op en rond het kruispunt Harselaarseweg / Industrieweg / Energieweg / Baron van Nagellstraat. De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd. We vinden het belangrijk dat u tijdig wordt geïnformeerd over de komende werkzaamheden en hoe wij de bereikbaarheid – ondanks dat er natuurlijk sprake zal zijn van wat overlast – zo optimaal proberen te regelen.

Lees meer   

Eindfase van de werkzaamheden Baron van Nagellstraat/Energieweg

maandag 9 juli 2018

De gemeente Barneveld is gestart met de laatste fase van de wegwerkzaamheden bij de Baron van Nagellstraat (het deel tussen de A1 en de kruising met de Harselaarseweg en de Energieweg). Omdat de komende weken één rijbaan per rijrichting beschikbaar is, moet het autoverkeer rekening houden met verkeersoverlast.

Lees meer   


Werkvoorbereider Robert Kuijper (BAM): "Heel veel werkzaamheden in één weekend"

donderdag 19 april 2018
Werkvoorbereider Robert Kuijper (BAM):

Op zaterdag 28 april 2018 wordt het tunneldek – dat de afgelopen periode naast het Transferium Barneveld-Noord is gebouwd – op de juiste plek onder het spoor ingereden. Een spectaculaire klus die op de minuut nauwkeurig is voorbereid. Robert Kuijper – werkvoorbereider bij BAM Infra B.V. – is nauw betrokken bij deze klus en vertelt enthousiast over zijn werk en het inrijden van het tunneldek van de Harselaartunnel.

Lees meer   

Een huzarenstukje... tunneldek wordt eind april onder spoor ingereden

woensdag 18 april 2018

Het tunneldek van de Harselaartunnel, dat de afgelopen maanden naast het Transferium is gebouwd, schuift in het weekend van zaterdag 28 tot en met maandag 30 april 2018 op de juiste plek onder het spoor. De totale werkzaamheden duren naar verwachting 52 uur. Treinverkeer is niet mogelijk van zaterdag 28 april 02.30 uur tot maandag 7 mei 05.00 uur. ProRail combineert werkzaamheden op traject Amersfoort – Apeldoorn om hinder voor reizigers te beperken.

Vorig jaar december werden 18 funderingspalen en 28 damwanden in de grond geslagen om straks het tunneldek te kunnen dragen en graafwerkzaamheden uit te kunnen voeren.
De afgelopen maanden bouwde BAM Infra naast het Transferium het tunneldek (1,1 meter dik, 18,5 meter breed en 23,5 meter lang) dat eind april op de juiste plek onder het spoor wordt ‘ingereden’.
De werkzaamheden gaan op zaterdagochtend 28 april om 02.30 uur van start.
Vanaf zaterdagavond 20.00 uur wordt het voor belangstellenden steeds leuker om te komen kijken: het dek wordt dan op de juiste plek ingereden.

Omleidingsroutes
Van zaterdag 28 april 02.30 uur tot en met maandagochtend 30 april 05.00 uur kunnen fietsers en voetgangers geen gebruik maken van de tijdelijke spoorwegovergang. Wel is een omleidingsroute ingesteld over het bedrijventerrein Harselaar-Oost, Hanzeweg-Zuid en Wencopperweg. Voetgangers kunnen ook gebruik maken van de loopbrug van het transferium om naar de andere kant te komen.
Voor automobilisten waren al twee omleidingsroutes ingesteld: een westelijke en een oostelijke variant.

Kom het werk bekijken!
De gemeente Barneveld stelt zaterdag 28 en zondag 29 april het bovenste parkeerdek van het Transferium Barneveld-Noord open. Op zaterdag is er tussen 13.30 en 23.00 uur koffie, thee en iets lekkers.

Overige spoorwerkzaamheden

  • Om de hinder voor reizigers te beperken, combineert ProRail verschillende werkzaamheden. Tussen Amersfoort en Apeldoorn is tussen zaterdag 28 april 02.30 uur en maandag 7 mei 05.00 uur geen treinverkeer mogelijk.
  • Tussen Amersfoort en Apeldoorn wordt spoor vernieuwd over een traject van 18 kilometer. Ook worden de overwegen bij de Lunterseweg en de Gasthuisstraat in Barneveld vernieuwd. Voor deze locaties worden omleidingen ingesteld. Er rijden bussen in plaats van treinen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.harselaartunnel.nl.

Datumoverzicht

  • Vrijdag 27 april 2018 Koningsdag
  • Zaterdag 28 april 2018 Vanaf 02.30 uur wordt de tijdelijke spoorwegovergang afgesloten en moeten fietsers en voetgangers gebruik maken van de omleidingsroute.
  • Vanaf 10.00 uur is het bovenste parkeerdek van het Transferium Barneveld-Noord geopend voor belangstellenden. Vanaf 13.30 tot 22.30 uur is er koffie, thee en iets lekkers.
  • Vanaf ’s morgens worden voorbereidingen getroffen voor het inrijden van het tunneldek. Vanaf 20.00 uur wordt het voor belangstellenden steeds leuker om te komen kijken, omdat het tunneldek bij het spoor arriveert en op de juiste plek wordt geschoven (alle tijden overigens onder voorbehoud).
  • Zondag 29 april 2018 ’s Nachts en overdag worden afrondende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het terugbouwen van de spoorrails.
  • Maandag 30 april 2018 De tijdelijke overweg wordt (ondanks dat het treinverkeer nog een weekje stilligt) weer opengesteld voor fietsers en voetgangers)
  • Zondag 6 mei 2018 De overige werkzaamheden van ProRail op het traject Amersfoort-Apeldoorn zijn klaar. Het treinverkeer wordt vanaf maandagochtend 7 mei 2018 hervat.
Lees meer   

Even bijpraten...

woensdag 14 februari 2018
Even bijpraten...

We praten u van tijd tot tijd bij over de ontwikkelingen met betrekking tot de bouw van de Harselaartunnel.

Lees meer   

Bouwmanager Rob Haksel: "Een project om trots op te zijn"

donderdag 30 november 2017
Bouwmanager Rob Haksel:

Rob Haksel is als bouwmanager van ProRail betrokken bij de bouw van de Harselaartunnel. Aan de vooravond van het tweede weekend vól werkzaamheden vertelt hij over wat hij doet, wat er dit weekend gaat gebeuren en wat daar allemaal bij komt kijken. “In ieder geval is het voor ons allemaal, de gemeente, ProRail en BAM Civiel, een project om trots op te zijn.”

Lees meer   

Tweede treinvrije periode bij Harselaar

maandag 6 november 2017

Van vrijdag 1 december (23.00 uur) tot en met maandag 4 december (05.00 uur) wordt dag en nacht gewerkt aan de realisering van de Harselaartunnel in Barneveld. BAM Infra B.V. brengt dit weekend in opdracht van ProRail funderingspalen en damwanden aan.
Daarnaast worden ook onderhoudswerkzaamheden aan de overgang Nijkerkerweg uitgevoerd. Autoverkeer tussen Barneveld en Voorthuizen moet omrijden via A1 en A30 of Hanzeweg-Zuid en Wesselseweg. En er rijden geen treinen maar bussen tussen Amersfoort en Apeldoorn.

Lees meer   

Wegwerkzaamheden Stationsweg

vrijdag 12 mei 2017

Op maandag 15 mei 2017 start BAM Infra B.V. met wegwerkzaamheden aan de Stationsweg. De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd. Fietsverkeer wordt in de eerste fase aan de westzijde langs de wegwerkzaamheden geleid, later aan de oostzijde.

Lees meer