Omleiding

De bouw van de Harselaartunnel betekent dat de Stationsweg/Baron van Nagellstraat vanaf 2 januari 2017 is afgesloten voor autoverkeer tussen de kruising met de Wencopperweg en Binnenveld aan de zuidzijde en de kruising met de Energieweg en Harselaarseweg aan de noordzijde. Het (doorgaande) verkeer wordt twee jaar via twee routes omgeleid.

Omleidingsroute Oost: Mercuriusweg / Hanzeweg / Verbindingsweg naar de Wesselseweg / Wesselseweg en vervolgens richting Kootwijkerbroek (links) of Barneveld (rechts) en v.v.

Omleidingsroute West: Harselaarseweg / Nijkerkerweg en vervolgens richting A30 (rechts) of Barneveld (links).

Fietsers: Omleidingsroute via de Energieweg, Gildeweg, Parallelweg, de tijdelijke spoorwegovergang en de Wencopperweg. Het onderstaande kaartje toont de actuele omleidingsroute.

Omleidingsroute C: Vanaf maandag 23 oktober 2017 tot en met december 2018

Voetgangers: Voor voetgangers zijn er twee manieren om - vanuit station Barneveld-Noord - het bedrijventerrein Harselaar te bereiken. Voetgangers die naar Harselaar-West moeten, kunnen het beste vanaf station Barneveld-Noord via de corridor naar het Transferium Barneveld-Noord, met de lift naar beneden en via de Industrieweg hun weg vervolgen. Voetgangers die naar Harselaar-Oost moeten, kunnen het beste lopen via het Binnenveld, de Stationsweg, de tijdelijke spoorwegovergang en de Parallelweg en dan hun weg vervolgen.

Omleidingsroute Voetgangers

Transferium Barneveld-Noord: Het Transferium Barneveld-Noord is vanwege de bouw van de Harselaartunnel afgesloten. Voor reizigers zijn bij de Industrieweg en bij de Wencopperweg extra parkeerplaatsen aangelegd.

Bus 205: De buslijn 205 maakt met ingang van december 2016 niet langer meer gebruik van de route Baron van Nagellstraat/Stationsweg. De buslijn wordt omgeleid via de Rijksweg (Voorthuizen-Terschuur) en Nijkerkerweg.

Te downloaden