Omleiding

De bouw van de Harselaartunnel betekent dat de Stationsweg/Baron van Nagellstraat vanaf 2 januari 2017 is afgesloten voor autoverkeer tussen de kruising met de Wencopperweg en Binnenveld aan de zuidzijde en de kruising met de Energieweg en Harselaarseweg aan de noordzijde. Het (doorgaande) verkeer wordt twee jaar via twee routes omgeleid:

Omleidingsroute Oost
Mercuriusweg / Hanzeweg / Verbindingsweg naar de Wesselseweg / Wesselseweg en vervolgens richting Kootwijkerbroek (links) of Barneveld (rechts) en v.v.

Omleidingsroute West
Harselaarseweg / Nijkerkerweg en vervolgens richting A30 (rechts) of Barneveld (links).

Fietsers
Van 2 januari 2017 tot het najaar kunnen fietsers gebruik blijven maken van de huidige fietspaden. Na de zomer start de aanleg van een tijdelijke fietsoverweg. Daarna kunnen fietsers alleen van deze fietsoverweg gebruik maken. De route wordt omgeleid via Energieweg, Gildeweg, fietsoverweg, Wencopperweg en Stationsweg (v.v.).

Transferium Barneveld-Noord
Het Transferium Barneveld-Noord wordt met ingang van 27 februari 2017 vanwege de bouw van de Harselaartunnel afgesloten. Het is vanwege de bouw van de tunnel niet mogelijk om het Transferium te blijven gebruiken. Voor reizigers worden bij de Industrieweg en bij de Wencopperweg extra parkeerplaatsen aangelegd.

Bus 205
De buslijn 205 maakt met ingang van december 2016 niet langer meer gebruik van de route Baron van Nagellstraat/Stationsweg. De buslijn wordt omgeleid via de Rijksweg (Voorthuizen-Terschuur) en Nijkerkerweg.

Te downloaden